Sütlük Yeşil Omlet

2 porsiyon

Malzemeler:

  • 100 g mantar (doğranmış) 
  • 150 g ıspanak (elle parçalanmış) 
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş) 
  • 1 tatlı kaşığı yağ 
  • 2 yumurta 
  • Yarım çay bardağı süt 
  • 60 g light kaşar peyniri rendesi 
  • Tuz, karabiber 
Yapılışı:

Mantar, sarımsak, bir tutam tuz ve karabiber tavada 5-7 dakika sotelenir. Ayrı bir tavada ise yağ ve ıspanak, ıspanak diriliğini kaybetmeden sotelenir. Bir kapta yumurta, süt ve kaşar peynirinin yarısı karıştırılır. 
Yuvarlak mini borcam sprey yap ile yağlanır ve önce mantarlar dizilir. Üzerine sote ıspanak yerleştirilip yumurta karışımı yavaşça ilave edilir. Son olarak kalan kaşar peyniri ile süslenerek fırında pişirilir. Afiyet olsun, süt olsun ;)