Sütlük Havuç Helvası

5 porsiyon

Malzemeler:

  • 500 g havuç
  • 3 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 200 ml süt
  • 70 g esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 2 tüm ceviz
  • Tarçın

Yapılışı:

Havuçlar rendelenir ve zeytinyağında sotelenir. Üzerine 200 ml süt eklenerek, sütü çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Çekildikten sonra şeker ilave edilir, şeker sulandıracağı için tekrar suyunu çekmesi beklenir. Nişasta, un ve yarım çay bardağı süt karıştırarak ilave edilir ve katılaşana kadar pişirmeye devam edilir.
Ocaktan alınıp tatlı ılıdıktan sonra pekmez, tarçın ve ceviz eklenir, iyice karıştırılır. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun, süt olsun :)