Cevizli Tavuk Çorbası

Malzemeler:

• 200 gram tavukgöğsü
• 20 gram tam buğday unu
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 6 adet tam ceviz
• 1 orta boy soğan
• 6 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• Maydanoz

Yapılışı:
• Tavuk eti tuzlu suda haşlanır, ayrı bir yerde sıvıyağda soğan sotelenir ve ardından un ilave edilip hafif kavrulur. Haşlanan tavukgöğsü parçaları eklenir ve hafif kavrulur. Tavuğun haşlandığı su eklenerek pişirilmeye devam edilir. Baharatlar ve tuz ilave edilir. Üzerine dövülmüş ceviz ve kıyılmış maydanoz eklenerek sıcak servis edilir.